Locul de joacă poate deveni chiar o joacă


Când spui loc de joacă pentru copii, cei mai mulți oameni se gândesc la un spațiu viu colorat, plin de energia pozitivă și debordantă a copiilor, un loc în care te joci toată ziua, organizezi petreceri și te distrezi. Nimic complicat, doar toată lumea a participat dacă nu a și organizat în viața lui o petrecere de copii! 

Dar pentru ca toate acestea să se întâmple și ca totul să pară atât de ușor și frumos și tu ca manager să poți fi mereu cu atenția către clienții atât mari dar mai ales mici (și de obicei cei mai pretențioși), multe lucruri trebuie să meargă ca pe roate. 

Experiența mea de 8 ani în managementul unui loc de joacă îmi permite să vorbesc în cunoștință de cauză și să vă dezvălui câteva secrete din bucătăria internă a unui astfel de business. Un business care nu are zeci sau sute de angajați, care nu te îmbogățește peste noapte, dar care cu soluții inteligente și potrivite îți poate asigura un trai decent. 


Ca în orice business, în primul rând trebuie evitate pierderile. Și pierderile cele mai mari vin din alocarea deficitară a resurselor umane. Un angajat ar trebui să aibă în permanență grijă de costuri și adaosuri comerciale. O altă persoană ar trebui să aibă grijă de stocuri și de comenzi. O altă persoană să planifice și să negocieze evenimentele. Alte două persoane să se ocupe de amenajarea spațiului pentru petreceri în funcție de cerințele clientului, ceea ce la un loc de joacă înseamnă pe de o parte mesele de copii și pe de altă parte mesele pentru adulți.
Diferite și incerte ca număr până în ziua evenimentului, cu meniuri diferite ce pot fi schimbate până cu 2 ore înainte de petrecere (o mămică își aduce aminte că un invitat e vegetarian, altul la regim, unei fetițe nu-i place banana – punem și tort de ciocolată). 
Mai sunt decorațiunile, animatorii, fotograf și multe altele de care trebuie să se ocupe cel puțin o persoană. Barul care trebuie să funcționeze la capacitate maximă și cu maximă promptitudine (dacă îți dorești calitate), încă doi angajați. 

Să spunem că tu, manager de business mic, te vei ocupa de contracte, facturi, încasări, acte și documente. Cel puțin doi angajați la supravegherea copiilor și uite cum ajungi să ai pentru un mic business ce pare simplu undeva în jur de 11-12 persoane cu salarii aferente. 

Făcând un calcul simplu aritmetic, la salariu minim pe economie (deși este o utopie să crezi că vei găsi angajați cu salariu minim care să lucreze în week-end) la 12 angajați, vei vedea că cifra ta de afaceri trebuie să fie destul de consistentă, ceea ce este imposibil în primii câțiva ani. 

Ce poți face? Cum supraviețuiesc totuși locurile de joacă? Cum poți face ca acest business să fie plăcut și de ce nu ușor, ca o joacă de copii? 

Răspunsul e unul singur. Trebuie, în mod obligatoriu să apelezi la un specialist, care să îți ofere soluția de marcaj mobil, gestiune stocuri, management și raportare adaptată businessului tău și care te va scuti astfel de niște posturi de lucru și îți va aduce și alte beneficii. 


Eu de exemplu îi recomand pe cei de la Expressoft Technology pentru că soluțiile lor complete de echipamente, software, instalare, training și suport tehnic 24/7 îmi salvează mult timp, multă energie și bani. Pun la dispoziția clienților o gamă variată de servicii și îți poți alege soluția de marcaj și gestiune potrivită afacerii tale.

De exemplu, pentru partea de restaurant/cafenea a locului de joacă, am ales Soluția Cloud de vânzare pentru restaurant care este alegerea ideală pentru marcajul comenzilor preluate de la clienți. Este configurabilă, cu o interfață prietenoasă și poate fi integrată cu echipamentele hardware necesare. 


Beneficiile acestei soluții sunt numeroase așa că le voi aminti doar pe cele pe care eu, la locul de joacă pentru copii, le consider cele mai importante: 

  • Separi notele de plată de la aceeași masă sau transferi consumația de la o masă la alta, îmbunătățind astfel nivelul serviciilor pe care îl oferi clienților tăi. 
  • Individualizezi produsele prin adăugarea/eliminarea cu extra cost sau gratuită a diferitelor topping-uri. Mai mult, poți adăuga ingrediente cerute de clienți și care nu se află în rețeta de bază a unui preparat. 
  • Emiți factura fiscală direct din POS restaurant în doar câteva secunde și poți adăuga CUI-ul beneficiarului pe bonul fiscal pentru a-i facilita clientului final opțiunile de decontare. 
  • Accepți multiple metode de plată, individuale sau combinate: numerar, card, tichete de masă electronice, vouchere, plata cu telefonul mobil, ordin de plată sau plata în cont. 
Dar asta nu este tot ceea ce oferă Expressoft Technology. Pentru cei ce organizează evenimente le recomand Expressoft Event, care este gândit astfel încât să aveți la îndemână tot ce va trebuie pentru a administra evenimentele rapid și eficient. Resurse minime, rezultate maxime! Cum este posibil? Iată “rețeta” de succes Expressoft: 

1. Eviți pierderile

Expressoft Event calculează automat costurile și afișează adaosurile comerciale aferente. Astfel, știți în orice moment marja de negociere și toate costurile asociate fiecărui eveniment organizat, pentru a negocia eficient și prompt cu clienții și pentru a asigura profitabilitatea afacerii. 

2. Amenajezi spațiul și mesele simplu și rapid

Cu Expressoft Event puteți crea scheme de amenajare a meselor și spațiului pentru fiecare eveniment organizat. În plus, pentru a va optimiza veniturile, puteți adapta tarifele în funcție de sezoane. 

3. Deții controlul asupra planificării

Cu Expressoft Event, problemele legate de alocarea resurselor sau erorile de programare și comunicare devin istorie. Acum, vizualizați planificarea pe zile a evenimentelor și știți oricând gradul de ocupare. În plus, primiți avertisment vizual când se suprapun evenimentele, dar și atunci când prețul de vânzare este sub prețul de cost. 

4. Stabilești venitul minim dorit

Dacă vreți să vă creșteți afacerea, cu Expressoft Event este mai ușor ca niciodată! Pur și simplu, setați un venit minim per persoană, pentru fiecare unitate administrată. Astfel, vă puteți optimiza profitul, oferind, totodată, clienților evenimente memorabile, la standardul de calitate dorit. 

5. Folosești eficient timpul

Fiind adaptabil și ușor de utilizat, Expressoft Event reduce semnificativ timpul de organizare, indiferent cât de complex ar fi evenimentul. Planificați și gestionați resursele în timp real, creșteți eficienta angajaților și aveți mereu informații exacte despre costuri, consum real și valoare adăugată, implicit puteți lua decizii corecte. 

De reținut că soluția Expressoft Event funcționează doar împreună cu aplicația de marcaj Expressoft myCheck și cu aplicația de gestiune Expressoft Master. 


Așadar, există soluții la îndemâna noastră pentru a ne face munca mai ușoară. Eu am ales să ma joc la locul de joacă. Tu ce alegi?





Articol scris pentru SuperBlog 2018









Comentarii