5 destinații speciale pentru Împărăteasa Sisi. Și tu le poți vizita!




Mare iubitoare de călătorii, Împărateasa Elisabeth a Austriei, cunoscută sub numele de Sisi, a preferat să renunțe la somptuoasele dineuri și petreceri de la curtea Imperiului Austro-Ungar, pentru a descoperi și a se îndrăgosti de locuri noi și diferite față de Bavaria natală sau de Hofburg-ul vienez.

Vă propun, în cazul în care sunteți în pană de idei pentru concediu și pasionați de istoria frumoasei și controversatei împărătese (sau dacă aveți o fetiță îndrăgostită de legenda Sissi - cum e cazul meu), să porniți pe urmele ei și vă asigur că veți descoperi locuri uimitoare și nu toate extrem de aglomerate.






Așadar, locul de pornire nu poate fi altul decât Possenhofen, o mică localitate situată pe malul lacului Starnberg, Bavaria Germania. Castelul familiei Witellsbach (numele Împărătesei Elisabeth înaintea căsătoriei) din păcate nu poate fi vizitat. 
El a fost transformat în apartamente de locuit (la niște prețuri care depășesc imaginația, ca să nu zic bugetul, unui om normal) și poate fi admirat doar de la distanță. 



Dar lacul Starnberg și micul muzeu organizat în clădirea fostei gări locale, precum și locurile de picnic sau terasele merită din plin un mic sejur în zonă.







Iar dacă nu ajungeți chiar până în Bavaria, Viena este sigur la îndemână. Despre Viena nu se poate vorbi pe scurt.

Grădini Schonbrunn
Este unul din orașele mele preferate și îi voi dedica un articol special. Azi însă vreau să povestesc despre locurile importante legate de Sisi. Vizita la Schonbrunn, cu tot cu grădini, labirint, muzeul copiilor, muzeul tehnicii și grădina zoo este obligatorie (vă va lua probabil o zi), la fel ca și o oprire de cel puțin două ore (cam atât durează turul) la Hofburg (castelul ce a servit drept reședință Împărătesei Sisi). Școala Spaniolă de Călărie și Opera Vieneză sunt alte două puncte importante în acest traseu ținând cont că Sisi era o mare iubitoare de cai și de muzică.
Palatul Schonbrunn

Hofburg Viena
Și dacă Viena a fost bifată în acest traseu (sau poate cu alte ocazii), Budapesta și Castelul Godollo aflat la vreo 30 de kilometri de Budapesta sunt următoarele pe listă. 
Pentru cine a citit cât de cât despre Împărăteasa Sisi sau măcar a văzut filmul (de altfel superb) cu Romy Schneider, aceste două destinații nu sunt o surpriză. 


Palatul Godollo - Ungaria



Sisi a îndrăgit Ungaria din tot sufletul și iubirea ei pentru această țară, nu a rămas nerăsplătită. Cochetul Palat de la Godollo, ce pare mult mai mic din exterior decât este de fapt în interior, este mărturia acestei iubiri necondiționate. Dacă ajungeți acolo trebuie să încercați neapărat  și șerbetul de violete, preferatul lui Sisi. 


De altfel și în Viena există hotelul Stefanie, unul dintre cele mai vechi din Viena, care servește desertul preferat de Prințesa Sisi - clătite cu  înghețată de violete. E delicios, credeți-mă!

Hotel Stefanie- Desert Sisi


Palatul Godollo - Ungaria























Palatul Achilleon - Corfu
Pentru că nu pot exista destinații, chiar și regale, fără Grecia, Sisi, mare admiratoare a culturii  și limbii elene (avea de altfel și profesor de greacă), s-a îndrăgostit iremediabil de insula Corfu. 

Dacă nu ați ajuns până acum în Corfu, Palatul Achilleion situat la 2 kilometri de satul Gastouri și la aproximativ 10 kilometri de capitala insulei, este un motiv în plus pentru a vă planifica o vacanță aici.


Grădinile Palatului oferă o panoramă superbă asupra Mării Ionice, în timp ce Palatul este un omagiu adus eroului mitologiei grecești Ahile.





Grădinile Palatului Achilleon

Iar după mare și soare, o mică excursie în țara cantoanelor, Elveția, poate fi binevenită. Geneva, locul unde a fost asasinată Împărăteasa Sisi, este al doilea oraș ca mărime după Zurich și ocupă alături de capitala Zurich primul loc în topul orașelor, în ceea ce privește calitatea vieții.

Geneva - Elveția

Călătoare pasionată, mult înaintea vremurilor sale ca și gândire și concepții, Sisi a fost acel spirit liber care uimește chiar și în zilele noastre.


Statuia Sisi - Insula Madeira

Destinațiile alese de Împărăteasă, pe lângă cele prezentate, au mai purtat-o în Madeira, Israel, Egipt, Malta, Tunisia, Cipru, Turcia, Marea Britanie, Irlanda, Franța, Italia, Olanda si nu în ultimul rând la Băile Herculane (de unde mi-ar fi plăcut să va arăt poze, dar vila este în ruină, ca multe alte obiective turistice.din România)

Voi ce destinație alegeți?



Comentarii