Experiența pe care ai vrea să o trăiești!M-am trezit dimineață de la lumina blândă a soarelui de primăvară ce inundase dormitorul. Printre genele care refuzau încă să dea piept cu o nouă zi, admiram albul imaculat, puțin aseptic al camerei. Mi-am dorit întotdeauna un dormitor alb cu doar câteva accente stinse de roz ars și gri argintiu, dar doar de ceva timp mă pot bucura de el. Până nu demult, totul căpăta un ton de gri -maro, de îmbâcsit, iar ideea de a zugrăvi la câteva luni nu cred ca surâde nimănui. Dar acum, după mai bine de ....câțiva ani, pot să mă bucur de alb.

Trag cu nesaț aerul proaspăt al dimineții, ce mă face să mă simt într-un loc aflat la mare depărtare de aglomerația urbană. Pentru câteva secunde, mintea mea încă adormită îmi trimite gânduri confuze. Sunt într-adevăr într-un alt loc, departe de lumea dezlănțuită sau mă aflu totuși în casa mea din centrul orașului. Sunetul unui claxon îmi clarifică gândurile. Unele lucruri nu se schimbă niciodată....sau..poate...


Unele lucruri nu se schimbă niciodată... obișnuiam să cred până de curând. 


Nu credeam că poți schimba în doar câțiva ani mentalități împământenite de secole, idei intrate parcă în ADN-ul uman. Și cu toate acestea, multe obiceiuri considerate fundamentale s-au schimbat.

Aburii aromați ai cafelei proaspăt râșnite îmi trezesc și revigorează simțurile. Mă dau jos din pat și pe fereastra aproape panoramică a dormitorului, îmi las privirea să alunece pe verdele crud, presărat pe alocuri de culorile mediteraneene ale florilor din grădină. Mă opresc o secundă din contemplare, pentru a-mi admira fără falsă modestie opera. Chiar am reușit! Am o grădină superbă, după ani în care m-am luptat cu pământul, ce mult prea obosit de poluare, refuza să mai colaboreze. Acum, totul pare desprins dintr-o carte de peisagistică.


Imaginația crează realitatea


Gustul succesului e întreținut subtil de cel al cafelei. Îmi aduc aminte de vremurile când doar îmi imaginam cum ar fi dacă ar fi...altfel, dacă ar fi ...ca acum. Cineva spunea că imaginația creează realitatea. Iar realitatea înseamnă mai mult decât discursuri vizionare. Înseamnă ACȚIUNE si EXPERIENȚĂ. Imaginația este deosebită de gândire care se încapsulează în reguli și norme riguroase. Doar cei vizionari, creativi și îndrăzneți au reușit să schimbe ceea ce mulți nu credeau că se mai poate schimba.

Șirul gândurilor despre minunea pe care o trăiesc se oprește brusc. Un sunet metalic, atât de familiar acum mi-l întrerupe cu brutalitate. E telefonul mobil ce mă anunță prin aplicația Mercedes-me că e timpul să pornesc spre service. E ziua în care trebuie să merg la verificarea periodică. Arunc o ultimă privire grădinii și cu colțul ochiului îmi admir mașina. Este un SUV Mercedes Benz EQC.


Viitorul este electric


Îmi aduc aminte de lansarea ei: era în iunie 2019 și fusesem invitată la lansare de către cei de la Auto Schunn care aniversau și ei 25 de ani de la înființare. Colaborasem și înainte cu Auto Schunn atât pe partea de vânzări auto cât și pe partea de service. Mă puteam considera „client fidel” deși aveam ceva divergențe de opinii. Ei susțineau că viitorul automobilelor este electric, că emisiile de carbon vor fi zero, că nu va mai fi poluare a aerului și că într-un viitor foarte scurt conceptul de e-Mobility se va impune la nivel mondial. Eu susțineam știți voi....unele lucruri nu se schimbă niciodată. La lansare chiar susțineau că acest concept e-Mobility nu se referă doar la autoturismele electrice. Povesteau atunci de un adevărat ecosistem ce va cuprinde atât autovehiculele electrice, infrastructura, furnizorii de e-mobilitate cât și cei ce vor reglementa acest ecosistem. Mi se părea că oamenii din industria automobilelor au o imaginație debordantă, că va fi imposibil să renunțăm la carburanți tradiționali, că va fi imposibil să trăim într-o lume cu aproape zero poluare, că va fi imposibil....de frumos!

Dar iată că imposibilul a devenit posibil! Și este atât de bine, atât de ușor, atât de frumos. Dacă am fi îndrăznit mai demult să ne imaginăm, să credem, să acționăm în sensul acesta.... am fi avut grădini superbe, aer curat, mult mai multă liniște, camere așa cum ne dorim...


Orice lucru se poate schimba


O alarmă de telefon se încăpățânează să sune.... mă trezesc cu greu. Prin geamul ușor prăfuit al dormitorului (curățat acum o săptămână) întrezăresc razele soarelui. Deschid fereastra și respir aerul marelui oraș. Mă înec puțin și privirea mi se oprește asupra grădinii. Un verde cenușiu, nenatural îmi lovește cu brutalitate ochii. Alarma continuă obsesiv. În cei câțiva pași către telefonul lăsat pe noptieră nu pot să nu mă felicit că am ales o culoare galben nisip pentru dormitor. Se încadrează perfect în peisaj.

Ajung la telefon: un mesaj reminder de la Auto Schunn. „Azi, se lansează noul SUV Mercedes Benz EQC! Vă așteptăm cu drag să-l testați și nu uitați că viitorul este electric!” Închid telefonul și privesc din nou pe geam....

Orice lucru se poate schimba....depinde doar de tine să faci ceva în sensul acesta!

Articol scris pentru Spring SuperBlog proba Auto Schunn

Comentarii

Popular Posts

Multiplă campioană, adolescentă de excepție - Povestea Adelei Stanciu

Cum e sa fii un adolescent super si cool - Povestea lui Dan Hurduc

Un altfel de super weekend la Mamaia