Cum e să fii în formă?

Să fii în formă este esențial! Înseamnă să te simți bine, să fii sănătos, să fii plin de energie și să te bucuri de viață. Să fii în formă nu înseamnă însă să fii slab, să ții diete alimentare și să verifici cântarul la fiecare înghițitură de mâncare. 

De fapt, studii recente au arătat că este mai sănătos să faci mișcare decât să ții o dietă alimentară. Se pare că exercițiile regulate sunt cheia spre o formă de invidiat. Inactivitatea fizică este cauza unei serii întregi de probleme de sănătate mai mult sau mai puțin serioase incluzând boli cardiovasculare sau diabet. 

Oricât de sănătos ai mânca sau oricât de slab ai fi, dacă nu îți antrenezi corpul în mod regulat și nu îl monitorizezi cât de des se poate, sănătatea ta s-ar putea să aibă de suferit. 


Verifică dacă ești în formă! 


Aceste verificări trebuie făcute cel puțin o dată pe an de către un medic, în condițiile în care nu ai manifestări sau nu suferi de o boală deja diagnosticată. 

Există însă și teste pe care le poți face acasă și a căror rezultate vor ajuta medicul în stabilirea unui diagnostic mai precis dacă este cazul sau pur și șimplu a unei mai bune evaluări a stării de sănătate anuală. 

Aceste verificări includ de exemplu monitorizarea tensiunii arteriale și pulsului sau a glicemiei. Nu este neapărat necesar să suferiți de hipertensiune arterială sau diabet pentru a urmări evoluția acestor parametrii. 

Un glucometru este bine-venit în casa fiecăruia dintre noi, întrucât el înregistrează influența pe care o are un anumit aliment sau efort fizic asupra glicemiei, “luptă” dar și ajută la prevenția hipoglicemiei și la monitorizarea atentă a hiperglicemiei. 

Un aparat de măsurat glicemia ne poate da indicii despre dietă; dacă ne-am hrănit necorespunzător sau dacă am depus prea mult efort prin indicii afișați pe ecranul acestuia. 

Când ne dorim să investim într-un glucometru bun, este necesar să luăm în considerare câteva criterii cum ar fi: designul acestuia, astfel încât el se folosește cu ambele mâini și trebuie să fie ușor de manevrat. Un alt aspect iî reprezintă dimensiunile eșantionului de sânge, deoarece măsurarea valorilor glicemiei se face de câteva ori pe zi, iar alegerea unui ac cât mai fin și cantitatea de sânge cât mai mică fac ca înțepătura să nu se simtă și întregul proces este mai ușor. Acuratețea cu care glucometrul ne va măsura concentrația de zahăr din sânge este foarte importantă. De asemenea, stocarea datelor reprezintă și ea parte fundamentală fiindcă persoanele obișnuite cu era digitală își pot monitoriza în timp real afecțiunea. 

Cum alegem cel mai bun glucometru? 


În ziua de azi, oferta de aparatură medicală destinată utilizării casnice este într-o permanentă creștere iar decizia de cumpărare este tot mai dificilă. 


Există însă oameni care s-au gândit și se gândesc la cei ca noi, fără prea multe cunoștințe medicale sau timp pentru a studia în amănunt argumentele pro și contra unui anumit produs. Ei testează zeci de produse, le compară și prezintă avantajele și dezavantajele fiecăruia astfel încât noi să putem fi cât mai bine informați atunci când alegem un produs. 
Eu vă recomand din tot sufletul să intrați pe www.fiiinforma.ro. Este un site extrem de bine documentat care prezintă doar pentru glucometre 4 modele, pe care le compară și le prezintă în detaliu pe lângă multe alte sfaturi utile și informații legate de glicemie, bolile asociate și monitorizarea ei. 


Și nu uitați că cel mai bine e să fii în formă! 














Comentarii