Ești parte a Generației Indoor! Știi ce riscuri există?

Eu ca și mulți alții din generația mea (+40) am devenit fără voia mea parte din Generația Indoor deși nu o accept și încerc pe cât posibil să îmi limitez apartenența la acest grup. Iubesc lumina naturală și aerul proaspăt (atât cât poate fi de proaspăt aerul de București) și am încercat spun eu cu succes să țin cont de aceste două aspecte importante atunci când mi-am construit casa și mai ales mansarda.

De ce ți-am povestit toate acestea și de ce afirm cu tărie că faci parte din Generația Indoor? Pentru că îți petreci majoritatea timpului, adică aproximativ 90%,  în spații închise (fie că vorbim de școli, licee, facultăți, birouri, locuințe), prost și artificial luminate și foarte puțin aerisite în mod natural. Știai că există studii care au arătat că lumina naturală poate îmbunătăți cu până la 15% capacitatea de învățare a copiilor?

Care sunt riscurile Generației Indoor? Te invit să urmărești videoclipul de mai jos. Are 3 minute, îți va lumina gândurile și îți va oferi răspunsuri la întrebări legate de sănătatea ta și a celor din jurul tău.



Din fericire, la aceste probleme există și soluții. Unele mai simple, altele care necesită puțin mai multă muncă dar te asigur că rezultatul va fi unul pe măsură. Mai ales dacă ai copii sau tineri care vor aprecia mansarda la adevărata ei valoare.

M-am născut și am copilărit într-o mansardă ce era invidiată de toți prietenii mei. Tatăl meu, un inginer desăvârșit, a transformat în anii 70 podul casei în care locuiam în mansardă locuibilă. Am petrecut o copilărie și o tinerețe speciale în acea mansardă  dar am rămas cu un of: nu aveam ferestre care să dea spre cer, să pot admira stelele și luna iar geamurile trebuiau deschise doar sub supraveghere (atunci când eram mică) pentru că exista riscul de cădere, fiind la nivelul podelei. 

Atunci când am construit propria casă împreună cu soțul meu, gândurile din copilărie mi-au revenit în minte și am putut alege și ferestre Velux, ca acestea. Mi-am împlinit un vis și mansarda este locul meu preferat din casă. 



Iar veștile bune nu se opresc aici. Cei de la Velux, au lansat o aplicație gratuită, MyDaylight cu ajutorul căreia poți vizualiza cum va arăta camera mult visată, luminoasă și foarte primitoare, și vei înțelege cum poți să pui în valoare fiecare metru pătrat. Cu ajutorul telefonului mobil, poți să ‘încerci’ să vezi planurile tale de renovare sau ideile tale de design înainte de a te apuca efectiv de asta. Aplicația este disponibilă pe Google Play și pe App Store.

VELUX vine de la VEntilatio (ventilație) și LUX (lumină în limba latină), iar de peste 75 de ani, Grupul VELUX a creat condiții mai bune de locuit, aducând lumina naturală şi aerul proaspăt în interiorul mansardei. Compania a fost înfiinţată pornind de la viziunea fondatorului, Villum Kann Rasmussen, ce dorea să asigure lumină naturală, aer proaspăt şi calitate vieţii oamenilor. În prezent, aceste trei beneficii se regăsesc în milioane de case din întreaga lume.


 

Comentarii