Un carusel de emoții sau cum să descoperi Europa în două zile

Intrare Europa Park

Dacă nu aveți încă planurile de vacanță stabilite, aveți copii sau pur și simplu sunteți tineri, atunci sigur nu trebuie să ratați o vizită într-unul dintre cele mai inedite parcuri de distracții din Europa. Dacă Disney vă este deja binecunoscut, atunci vă recomand din tot sufletul să încercați Europa Park.


Harta atracțiilor

O stradă recreată; Țară: Elveția

Europa Park, cel mai popular parc de distracții în afară de Disney, este situat în Germania, în orășelul Rust, foarte aproape de granița cu Franța (orașele Colmar și Strasbourg). Este vizitat anual de peste 5.000.000 de oameni, are 13 roller-coast, 14 arii tematice fiecare reprezentând câte o țară europeană prin arhitectura clădirilor dar și prin meniuri și suveniruri tradiționale și zeci de atracții. Fiecare arie aduce în prim plan povești, legende și basme ale țării pe care o reprezintă. Atracțiile sunt extrem de variate și gândite pe categorii de vârstă, astfel încât indiferent cât de mic sau de mare ești, dacă îți place aventura sau nu, să ai de văzut, de explorat și de încercat lucruri extraordinare. 

În fiecare an apare ceva nou, așa că cei mici vor fi încântați. De exemplu, anul trecut noutatea a fost Voletarium, cel mai mare teatru zburător. Senzațiile sunt atât de intense și indeite încât oricât ai încerca să le descrii în cuvinte nu ai cum să le redai în totalitatea lor.


Ca și la Disney, există o parada a personajelor
Europa Park este foarte "verde". Există multe alei cu băncuțe unde îți poți trage sufletul la umbra copacilor, multă apă care îți mai ia din senzația de căldură (dacă alegeți să mergeți vara) și o grămadă de terase, restaurante și chioșcuri unde mâncarea este chiar bună, diversificată (de la mici snacks-uri la meniuri cu supe, mâncare gătită, deserturi, fructe, pește și fructe de mare, meniuri vegane) și la prețuri accesibile (spre deosebire de Disney). 
Am vizitat deja de 2 ori, Europa Park și nu pot spune că ne-am plictisit. De fiecare dată descoperim ceva nou sau ne bucurăm de noi detalii pe care nu le-am observat la vizita anterioară. Este o bucurie pură, o deconectare de tot ceea ce este viață cotidiană.
Roller-coaster. Tara: Grecia
Turnir - Țară: Spania

Din punct de vedere cazare, noi am optat pentru o pensiune aflată la 5 minute de mers pe jos de intrarea în parc. Dacă doriți o experiență totală puteți alege să vă cazați și la unul dintre hotelurile aflate în incinta parcului, care bineînțeles că sunt amenajate fiecare în alt stil european.

În principiu, un sejur de 2 nopți și 2 zile de parc este suficient pentru a prinde gustul "distracției europene" și pentru a vă dori să reveniți. Distracție maximă!




Europa-Park

Adresa: Europa-Park-Straße 2, 77977 Rust, Germany
Preț bilet de intrare: începând de la 42 euro (copiii sub 4 ani au intrare gratuită)
Website: Europa-Park

Comentarii