Tu, noi și Viena

Din prima clipă în care te-am simțit, din prima secundă în care te-am văzut, te-am iubit pentru totdeauna și în adâncul sufletului meu am știut că vei fi altfel decât majoritatea. Ochii de safir, pielea trandafirie și fragilitatea ta nu au avut și nu vor avea niciodată de a face cu lumea în care trăim. Și timpul mi-a demonstrat că am avut dreptate.

Trecute vieți de Doamne și Domnițe


Visezi la o lume cu prințese, cu baluri și rochii cu crinoline, cu sentimente și maniere desuete deși la vârsta ta de mică adolescentă, fetele vorbesc pe whatsapp și vor să fie cât mai cool. Și tu faci asta, dar știu că le-ai lăsa oricând pentru a-ți pierde pașii pe străzile și în locurile unde, într-un alt secol, poate mai bun sau poate nu, alți oameni, alte prințese și alți prinți își trăiau dragostea,viața și cu siguranță visurile.

Odată cu tine, noi am învățat că dragostea se poate trăi la un alt nivel și o redescoperim în bucuriile momentelor trăite împreună. La început, când eram doar doi tineri îndrăgostiți și romantici, am avut Parisul. Se potrivea celor 20 de ani pe care îi aveam atunci, cu aerul lui boem ușor desfrânat, cu istoria sa maiestuoasă și cu terasele chique pline de oameni frumoși.

Christian Tour creează un drum spre fiecare vis


Acum, suntem trei, o adolescentă și doi părinți tineri (sau cel puțin așa ne place să credem) și avem nevoie, din când în când să ne reconectăm cu valorile în care credem și să trăim fie și doar pentru câteva zile visul. Visul tău ce a devenit între timp și al nostru.


Și pentru că timpul este în lumea de azi atât de drămuit și de zgârcit în a oferi momente frumoase, va trebui să ne limităm la a căuta oferte city break. De fapt, la a găsi cea mai bună ofertă de city break în Viena. Pentru că, da, Viena este cea dragă sufletului tău și al nostru. Viena Prințesei Sissi, Viena „Sărutului” și a „Pisicilor” lui Gustav Klimt, Viena valsului și a balurilor aristocrate.

Printre zeci de oferte frunzărite pe net, cea care mi-a sărit în ochi a fost oferta city break Christian Tour. De ce? Pentru că prețurile sunt foarte bune iar oferta de hoteluri Christian Tour este cu adevărat imbatabilă.


Pe urmele prințesei Sissi
Așa că draga noastră mică vieneză, pregătește-te să intri în lumea de basm a faimosului palat Schonbrunn, să trăiești pentru câteva ore în lumea non-conformistei prințese Sissi, să te plimbi prin imensele grădini ale palatului și să te ascunzi în Labirint pentru a trăi apoi bucuria regăsirii.
Asemeni lui Sissi, vom iubi caii de la Școala Spaniolă de Călărie și vom detesta rigorile vieții la curte în timp ce vom admira vesela, bijuteriile și garderoba prințesei de la Hofburg.

Iar apoi, mergând agale și savurând un ștrudel cu mere cu arome și dragoste de scorțișoară, vom ajunge la Operă. Ne vom înfiora de emoție ascultând poveștile ghidului despre Balul Vienez și noi ne vom gândi că poate într-o zi vei avea șansa să îți trăiești cu adevărat visul. Vom admira superba sală de concerte și ne vom minuna de imensa scenă.
Vom reveni apoi, pentru puțin timp în viața cotidiană și vom vedea Viena de sus, din marea roată de la Prater, pentru a plonja apoi din nou în istorie în muzeul Madame Tussaud.


Iar atunci când, obosiți dar fericiți ne vom dori să ne oprim puțin, poate pentru a lăsa sufletului un moment de respiro, ce altă alegere am putea face decât hotel Stefanie, pentru a încerca desertul favorit al prințesei Sissi, înghețata de violete?

Culoare, muzică și dragoste în Viena


A doua zi, prea plini de istoria și muzica orașului dar totuși dornici de a respira și vedea culori, forme și sentimente frumoase ne vom îndrepta pașii spre poate cel mai colorat loc din Viena: Hundertwasserhouse. Iar de aici, pasul firesc îl vom face spre Palatul Belvedere pentru a admira printre altele, expresia cea mai aurie a dragostei: „Sărutul” lui Gustav Klimt. Ne vom întoarce apoi în acordurile maiestuoase ale operei „Cosi fan Tutte” compusă de Mozart și a cărei premieră absolută a avut loc la Viena, în celebrul și frumosul Burgtheater. Pentru că nu poți iubi Viena fără să îți placă măcar, Mozart.


Și pentru că suntem binecuvântați de Dumnezeu, ne vom opri cu siguranță la catedrala Sfântul Ștefan, aflată în inima acestui oraș miraculos. După această hrană oferită sufletului, ne vom întoarce la cele forfota cotidiană și vom mânca cel mai bun și mai mare schnitzel vienez la Figlmuller. Vom verifica dacă mâinile noastre au mai crescut de ultima dată când am fost aici sau dacă porțiile s-au făcut mai mici.


  O călătorie pe care ne-o vom aminti peste ani și ani!


Dar marea surpriză am lăsat-o la final: pentru prima dată vom vizita Târgul de Crăciun din Viena, pentru că, am uitat să îți spun: vom pleca la sfârșitul lunii noiembrie. Știu că îți doreai de mult timp să admiri ornamentele lucrate cu grijă și să absorbi veselia culorilor și bunătatea din aer. Vei avea timp destul. O seară întreagă! În timp ce noi, ne vom bucura de un vin fiert și de o dragoste împlinită!Vei fi tu, noi și Viena! Cu Christian Tour.
Pozele fac parte din arhiva personală sau sunt preluate de pe site-ul Christian Tour și b2b.wien.Articol scris pentru SuperBlog 2018

Comentarii

Popular Posts

Multiplă campioană, adolescentă de excepție - Povestea Adelei Stanciu

Cum e sa fii un adolescent super si cool - Povestea lui Dan Hurduc

Un altfel de super weekend la Mamaia