Stațiune pe Riviera Franceză care nu este Cannes, Antibes, Nice sau Saint Tropez?


 O locație pe Riviera Franceză care nu este Cannes, Antibes sau NIce? Da, există și alte stațiuni la o "aruncătură de băț" de celebrele lor vecine, printre care se numără și Bandol.


Stațiune aflată pe malul Mării Mediterane, vizitată de-a lungul timpului de Thomas Mann, Aldous Huxley și Fernandel, Bandol este cunoscută și pentru portul său, unde 1500 de yacht-uri și ambarcațiuni pot acosta în siguranță. 

Bandol mai este cunoscută celor care apreciază vinurile, viile sale dând roade atât pentru vinuri roșii, roze cât și albe. Este recunoscută ca fiind una dintre regiunile Franței care produce cel mai bun vin.

Este un orășel cu aproximativ 8500 de locuitori, situat în Provence, între Marseille și Toulon și are acel aer unic al micilor localități franceze, cu străzi cochete, mici boutique-uri, o multitudine de terase și restaurante și unde ai senzația că toată lumea știe pe toată lumea.
Chiar și ca turist, după câteva zile de stat sub soarele din Bandol, ajungi să fi salutat de localnici iar ospătarii te salută de parca te știu de o viață.
Ca în orice mic orășel francez în weekend-uri se organizează piață locală volantă în mijlocul stațiunii, prilej pentru a admira doamnele cochete sosite cu coșuri de răchită asortate ținutei vestimentare, pentru a degusta produse locale senzaționale și pentru a savura o înghețată la umbra bătrânilor copaci.

Și dacă ați terminat cumpărăturile, vă puteți relaxa pentru masa de prânz sau cină la unul dintre restaurantele din centrul orășelului. Puteți încerca L'Atelier du Gout sau De la Terre au Vin pentru ca mai apoi să faceți o mică sau mai mare plimbare pe malul mării.

Bandol are o plajă lată de nisip și o faleză superbă, flancată pe o parte de vile și mici hoteluri care abundă în mimoze și bouganvillea, în fața cărora se înșiră terase ademenitoare, iar pe cealaltă de palmieri și de portul de agrement.

Dar nu doar vinuri, plaje și restaurante veți găsi în Bandol. Ce veți simți cel mai mult acolo, va fi acel sentiment de "joie de vivre" specific oamenilor din Provence. 





Comentarii