Răspunsul la grijile tale de părinte este mai la îndemână decât crezi!



Când te-ai uitat cu adevărat în ochii copilului tău? Dacă ești părinte și ai multe întrebări și neliniști legate de copilul tău, oprește-te pentru o clipă din tot ceea ce faci și concentrează-ți atenția asupra ochilor lui. Vei descoperi la început mirarea, apoi răspunsuri la grijile tale. Vei învăța să găsești acolo răspunsuri la aproape toate problemele și grijile tale de părinte. 

Ochii copiilor spun întotdeauna adevărul, mai bine decât 100 de sfaturi pe internet sau 10 cursuri de parenting. Și tot ce ai de făcut este să îți canalizezi întreaga atenție asupra ochilor lui. 

Fie că este vorba de bucurie, spaimă, oboseală, dragoste necondiționată, melancolie, boală, curiozitate sau fericire maximă, totul se regăsește în privirea lor. Este cel mai bun barometru al sentimentelor. Nu este nevoie de cuvinte, de întrebări, de răspunsuri. Sunt toate acolo și așteaptă să fie descoperite.


Depinde doar de tine ca părinte să vrei să le găsești. Vei fi surprins cât de clare și de "la îndemână" vor fi răspunsurile la întrebări care te macină: "De ce este agresiv?", "De ce nu mănâncă?", "De ce vrea tot timpul doar cu mine?", "De ce nu comunică?", "Este pregătit pentru ce urmează?", "Are probleme?"

Chiar dacă nu vei reuși din prima să descifrezi mesajul din privirea copilului tău, cu siguranță vei avea un beneficiu imediat: apropierea dintre voi. Acea apropiere fără cuvinte, fără întrebări, fără așteptări. Și vei vedea cum copilul tău va înțelege mai bine decât crezi această tăcere.

Oferă-i câteva minute pe zi, întreaga ta ființă, golită de gândurile și grijile cotidiene. Și răspunsul îl vei primi imediat în privirea lui!


Comentarii