Legoland si Ravensburger Park sau Germania pentru cei mici



Pentru că ieri v-am povestit de Europa Park, cel mai cunoscut parc de distracții după Disneyland (articolul îl puteți găsi aici) și am primit multe întrebări despre alte parcuri de distracții, azi vreau să vă povestesc experiențele noastre din Legoland și Ravensburger Park. Cu acestea voi încheia seria "Germania pentru cei mici" și voi trece la "Franța și Italia pentru copii". Dacă nu vreți să ratați subiectele vă puteți lăsa adresa de e-mail și vă voi trimite articolele de îndată ce le public.

Dar să trecem la treabă, pentru că avem multe de povestit și de văzut. Cele două parcuri de distracții se găsesc în Germania, la o distanță de aproximativ 80 de kilometri una față de cealaltă.


Ravensburger Spieleland este situat la porțile orașului Ravensburg, foarte aproape de lacul Bodensee și de granița cu Elveția. Orașul Ravensburg a devenit faimos pentru jocurile sale, puzzle și cărți pentru copii. Dacă sunteți părinți sau pasionați de puzzle-uri știți exact despre ce vorbesc.

Parcul are "în dotare" peste 70 de atracții. Este conceput pentru copii cu vârste îintre 2-12 ani.Cel mai mult se vor distra cei cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani, având acces la cele mai multe atracții. Cele 70 de atracții sunt împărțite în 8 zone tematice, fiecare având arii de jocuri dar și de relaxare (adică locuri unde să îți tragi sufletul când ai obosit)  Dimensiunea parcului nu este exagerată și nefiind foarte cunoscut, nici aglomerația nu este prea mare. De aceea, eu cred că o singură zi este suficientă pentru a descoperi toate atracțiile parcului. Prețurile sunt accesibile, poți mânca în interiorul parcului la unul din restaurantele deschise (toate având certificarea de fresh, regional și sănătos) și care oferă și meniuri pentru copii cu alergii.



Pe lângă multe distracții există și un atelier de făcut ciocolată, sponsorizat de cei de la Ritter-Sport. Dacă ajungeți la Ravensburger Park nu trebuie să îl ratați. A și încă ceva: nu uitați să socotiți la buget prețul unui puzzle și a unei cărți pe care le puteți achiziționa (și sigur o veți face) de la unul din numeroasele magazine din incinta parcului.











Numele Parcului: Ravensburger Spieleland
Adresă: Am Hangenwald 1, 88074 Meckenbeuren, Germania
Preț bilet: de la 32 Euro
Site: www.spieleland.de

Legoland situat la aproximativ 100 de km de Munchen este parcul de distracții la care visează orice pasionat de Lego. Și cu sigurantă nu va fi dezamăgit. Cele de 56.000.000 (da, milioane) de piese Lego folosite la construcția diverselor scene de filme, clădiri celebre, personaje sau personalități ale fotbalului mondial sunt doar unul dintre motivele pentru care merită sa ajungeți la Legoland. 


Parcul este împărțit în 9 zone tematice și are 55 de activități. Ca și Ravensburger Park, o singură zi este suficientă pentru încercarea celor mai interesante atracții. Un lucru important de avut în vedere pentru toate parcurile de distracții din Germania este ora de închidere: cel târziu ora 19:00 maxim 20:00 (în funcție de sezon și de parc poate fi și 18:00 sau chiar 17:00).



Legoland oferă distracții pentru toate vârstele (accesul la unele atracții se face în funcție de înălțime și vârstă) de la admirarea machetelor Lego până la Flying Ninjago, Project X, Jungle Expedition, Tower Observation sau Fire Dragon. Pe scurt roller-coaster-e, pavilion unde poți vedea cum sunt fabricate piesele Lego, turn de observație, căutători de aur, curse de mașini, trenulețe și evident zone Duplo (pentru cei mai mici dintre cei mici).



E păcat să vă stric surpriza descoperirii universului Lego printr-o descriere mai amplă a atracțiilor și oricum sentimentele și emoția fiecărui copil care pătrunde în acest univers nu poate fi descrisă în cuvinte. Sunt convinsă însă că odată ajunși acolo îmi veți da dreptate!




Mâncare există în parc, pe genul fast food și acceptabilă ca nivel de preț. Pentru cazare puteți opta pentru unul din hotelurile Lego (Feriendorf) evident amenajate în stil lego sau pentru o pensiune în satele din jurul parcului.




Nu uitați să vă pregătiți un buget separat pentru cumpărături de Lego sau Nicci având în vedere că magazinele cu jucării abundă la tot pasul și este imposibil să pleci de acolo fără măcar o mică surpriză. Dar experiența în sine merită încercată mai ales că spre deosebire de marile parcuri de distracții, unde există cozi interminabile la aproape toate atracțiile, aici cozile sunt acceptabile (noi nu am așteptat mai mult de 10-15 minute deși era plin sezon de vacanțe).





Așadar, pregătiți-le o surpriză frumoasă celor mici și vouă o vacanță de care vă veți aminti cu plăcere! 







Numele Parcului: Legoland
Adresă: Legoland-Allee 1, 89312 Günzburg, Germania
Preț bilet: de la 26 Euro (e mai ieftin dacă achiziționați online)
Site: www.legoland.de

Comentarii