E online! e-trad.ro

e-trad

Știți tipul acela de dimineață de vineri, când ți-ai luat o zi liberă, soțul este la job, copilul/copiii la școală/grădi și ai răgazul de a-ți bea cafeaua în fața laptop-ului, „frunzărind” conturile prietenilor de pe rețelele sociale - hei azi e ziua băiețelului Ioanei – are 6 ani, când a trecut timpul?, trecând peste știri – guvernul va da o nouă ordonanță de urgență...., nu am chef de știri așa de dimineață sau trăgând cu ochiul la câte o reclamă – e-trad.ro – Primul magazin online de traduceri din România, ce au evoluat lucrurile de când nu am mai tradus acte..... Totul este zen și mă gândesc deja la weekend-ul liniștit ce bate la ușă. Bing, bing... stai nu e weekend-ul, e Inbox-ul mailului.

Deschid relaxată căsuța de Inbox, gândindu-mă că vineri fiind, înainte de weekend-ul meu liniștit ce poate apărea? Termene de predare la clienți nu am, lucrările trimise sunt aprobate, poate o fi vreun mail cu vreo factură ce trebuie plătită....
Relaxată deschid programul de mail și după deschid mesajul primit, pulsul începe să crească vertiginos depășind pragul normal al ardelencei din mine.

În traducerea mea, neprofesionistă, mesajul era următorul:
" Felicitări! Aplicația dumneavoastră a fost admisă. Pentru a începe lucrul cu noi, vă rugăm să ne trimiteți, până pe 20.03.2018 (adică marți) dimineața următoarele acte traduse și legalizate: certificat de naștere și căsătorie, diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a facultății, diplome de certificare, istoricul angajărilor (carte de muncă).

Whaaaaattt? Uitasem cu desăvârșire că în urma cu vreo două săptămâni, într-o pornire muncitorească și văzând un anunț extrem de apetisant (din punct de vedere financiar), trimisesem o aplicație și un portofoliu (domeniul de activitate e publicitate – partea de grafică) la o companie ce dorea să angajeze la distanță, un graphic designer. Dintr-o dată tot feng shui-ul meu din ziua aceea s-a dus pe apa sâmbetei.

Aștia nu sunt normali la cap – mi-am spus în gând, obișnuită de când cu copilul prin preajmă, să nu zic cu voce tare păreri negative la adresa oamenilor – nu știu că în România e vineri? Că sâmbăta și duminica totul este încremenit și că eventual nici lunea iarba nu crește? Unde să traduc eu toate actele până marți dimineața?

Primul impuls a fost să răspund că îmi pare rău dar nu am cum să trimit ceea ce mi-au cerut în timpul pus la dispoziție, dar punând laptop-ul pe masa de lucru mi-am adus aminte de reclama văzută: e-trad.ro – Primul magazin online de traduceri din România. Și textul continua: platforma de traduceri e-tradasigură traduceri medicale, traduceri tehnice, traduceri acte auto și traduceri documente personale, traduceri tehnice, traduceri juridice, traduceri financiar-bancare, traduceri juridice, traduceri marketing & PR, traduceri acte studii,

Asta e! Evrika !am exclamat după care îndoielile au început din nou să mă cuprindă. Dar e vineri, dacă nu acceptă decât de luni actele? Oare sunt serioși? Dar cum le plătesc? Cu degetele tremurând de speranță, am intrat pe www.e-trad.ro pentru a mă documenta.

Și am aflat că e mai simplu decât îmi imaginasem. Vă las mai jos o captură de ecran ca să vă convingeți că nu glumesc.


Am urmat pașii recomandați, am ținut pumnii strânși (nu prea tare), mi-am ținut respirația și răspunsul nu a încetat să apară: DA! SE POATE! Actele mele aveau să fie traduse până luni după-amiază, plata urma să o fac online după primirea facturii.

Ziua mea redevenise zen! Weekend-ul liniștit mă aștepta cuminte în continuare acolo unde îl lăsasem. Cu pulsul revenit la normal, cu jumătatea de cafea încă ne-băută, cu liniștea în suflet că rezolvasem o problemă ce părea de nerezolvat în România, mi-am reluat ritualul de zi liberă. Pe rețelele de socializare, mi-a apărut reclama e-trad.ro - Primul magazin online de traduceri din Romania! Citesc cu atenție de data aceasta până la sfârșit. Pot face traduceri din și în 33 de limbi (de la cele obișnuite până la cele mai puțin utilizate cum ar fi hindi, persană, albaneză), asigură servicii de traduceri simple, interpretariat, traduceri legalizate, apostilare (foarte importantă) și chiar DTP (adică procesarea textului și imaginii unui fișier).
Dau un mare like și dau mai departe de știre! Cu siguranță mai sunt și alții disperați ca mine...



PS. Foarte serioși, (deh ca ardelenii), s-au ținut de cuvânt și luni chiar puțin mai devreme decât mă așteptam am primit actele, impecabil traduse. Le-am trimis mai departe și acum aștept primul proiect!

Articol scris pentru e-trad.ro și Spring Superblog 2018!




Comentarii