Un an bun - azi, Peter Mayle

Peter Mayle, acum in varsta de 78 de ani, este unul din scriitorii mei preferati. Cu o viata agitata dar frumoasa, lucrand timp de 15 ani intr-o renumita agentie de publicitate, in anii de glorie ai advertisingului  (BBDO pentru cunoscatori si interesati), a hotarat sa se retraga la varsta de 35 de ani si a ales sa scrie carti atat pentru copii (netraduse din pacate in limba romana) cat si pentru adulti. Si bine a facut!
Inspirandu-se din idilica si frumoasa regiune Provence (Franta), Peter Mayle reuseste in opinia mea sa surprinda si sa relateze cu tihna omului care stie ce inseamna viata agitata, momente, locuri, oameni si intamplari relativ banale, dar care dau savoare si iti arata ca viata e frumoasa si merita traita.
Va recomand cu drag sa incercati oricare din cartile scrise de Peter Mayle: Un an in Provence, Provence pentru totdeauna, Viata de caine, La vanatoare de Cezanne, Accept orice, Hotel Pastis,Lectii de franceza sau oricare alta.
Dar pentru ca suntem la inceput de an si ne dorim ca totul sa fie frumos si bine puteti incerca "Un an bun". Sigur nu veti regreta!

Comentarii