Sarbatorile se petrec acasa, nu la locul de joaca!

La sfarsit de an ma gandeam sa scriu despre adolescenti fericiti (da, exista si aceasta specie), despre visurile si planurile lor de viitor, dar realitatea m-a facut sa revin la un subiect mai critic. 
Poate ca este nevoie de un astfel de articol pentru ca parintii de copii mici (daca isi doresc niste adolescenti echilibrati) sa inteleaga o data si pentru totdeauna un lucru. Atunci cand ai un copil si nu prea apuci in restul anului sa petreci timp cu el, macar de sarbatori, fa un efort si gaseste activitati in familie alaturi de copii!
De 9 ani de zile de cand avem un loc de joaca, invariabil in Ajunul Craciunului, prima zi de Craciun (25 decembrie), pe 31 Decembrie, 1 Ianuarie sau prima zi de Paste, primim telefoane de la parinti care vor sa isi aduca copilul la locul de joaca cu explicatia ca "s-a plictisit in casa"!
Si culmea e ca nu sunt putini! Mi se pare absolut imposibil ca un copil sa se plictiseasca in prima zi de Craciun daca cineva se joaca cu el sau gaseste o activitate in familie care sa-l implice. De ce Doamne iarta-ma iti mai doresti sa ai copii daca nici macar de sarbatori nu poti renunta la confortul personal pentru a fi alaturi de cel pe care ti l-ai dorit atat de mult si pentru care citesti si urmezi (poate) cursuri de parenting, coaching, psihologia copilului!
Asadar, la inceput de an nou va doresc sa petreceti cat mai mult timp impreuna cu copiii vostri, mici sau mari! Un an frumos sa aveti!

Comentarii