Examenele, stresul si relaxarea


Esti in sesiune si esti stresat? Participi la concursuri scolare si nu dormi bine noaptea? Te pregatesti de bacaluareat si ai emotii? Esti parinte si iti vezi copilul cuprins de emotiile si panica examenelor? 
Daca te afli in una din aceste situatii sau esti pur si simplu intr-o perioada stresanta, (cand nu ai prea mult timp sa aplici metode recomandate pentru reducerea stresului: meditatie/yoga, miscare, mancare sanatoasa) exista o metoda care nu necesita timp si atentie din partea ta si care are poate avea rezultate spectaculoase
Aromaterapia, băile terapeutice și masajul cu uleiuri esențiale sunt metode excelente ca să te destinzi și să-ți recapeți tonusul. Iata cateva plante si uleiuri esentiale, pe care le gasesti la orice magazin de tip "Plafar"si care ajuta la crearea unei atmosfere relaxante si la concentrare:

Lavanda - are proprietăți calmante și antidepresive. Dacă vrei să scapi de durerile de cap și de stările anxioaseadaugă câteva picături într-o cremă consistentă sau in ulei de masline,  cu care să-ți masezi tâmplele, sau pune 10 picături în uleiul de baie. Efectul de liniștire al uleiului se va simți încă de la primele utilizări.
Mușețelul - are efect calmant, de aceea se recomandă masarea tâmplelor cu câteva picături de ulei ori de câte ori ești nervoasă. 
Busuiocul - este un excelent tonic nervos, cu efect 100% revitalizant. Este indicat contra isomniilor și oboselii intelectuale. Poate fi folosit atunci când îți faci baie,astfel:5 picături de ulei se amestecă cu spumantul de baie,după care se adaugă în apa din cadă. Băile terapeutice cu ulei de busuioc au efect tonic fizic și psihic și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.
Rozmarinul - este cunoscut ca "elixirul tineretii"este foarte bun in solicitarea intelectuala deoarece stimuleaza memoria si concentrarea.
Eucaliptul si menta - pe lângă faptul că sunt înviorătoare, au și proprietăți tonifiante și antiinfecțioase. Un pic de ulei la tâmple,și ești din nou plină de energie! În plus,poți folosi lampa odorizantă pentru a aromatiza camera și a genera o stare de bine. Tot ce trebuie să faci este să pui puțină apă călduță în farfuria candelei,să adaugi câteva picături de ulei și să aprinzi lumânarea.
Ghimbirul - este un tonic general,cunoscut pentru proprietatea sa de a combate oboseala. Inhalarea aromei de ghimbir (câteva picături adăugate în lampa odorizantă) te va ajuta să-ți recapeți tonusul.
ATENTIONARE - este interzisă utilizarea direct pe piele a uleiurilor esentiale nediluate in ulei de masline sau alt ulei purtator. De asemenea, copiii sub 5 ani, femeile gravide, persoanele cu boli pulmonare, astm, alergii respiratorii sau ale pielii NU trebuie sa utilizeze uleiuri esentiale. Pot insa sa apeleze la ceaiuri cu citirea in prealabil a indicatiilor.

Comentarii